Herdenking en viering 2020 afgelast

25 maart 2020

Het bestuur van Stichting Comité 4 en 5 mei IJsselmonde moet u helaas berichten dat als gevolg van de op 23 maart jl. door het kabinet aangescherpte maatregelen de herdenking op 4 mei alsmede de viering van 75 jaar vrijheid op 5 mei dit jaar in IJsselmonde geen doorgang zal vinden.

Premier Rutte en de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), De Jonge (Volksgezondheid) en Van Rijn (Medische Zorg) hebben tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bekendgemaakt.

Een van die maatregelen houdt in dat alle samenkomsten tot 1 juni verboden zijn. In eerste instantie gold dat tot 6 april voor samenkomsten vanaf honderd personen. Die grens geldt niet meer: nu zijn ook kleinere samenkomsten verboden. Mensen mogen op bepaalde plekken zelfs niet meer met meer dan twee personen samen zijn.

In 2020, het jaar waarin wij 75 jaar vrijheid herdenken en vieren, staan wij voor grote en zware uitdagingen. Hoe graag wij ook samen met u 75 jaar vrijheid willen herdenken en vieren, begrijpen wij uiteraard het belang van de maatregelen en roepen ook wij u op die maatregelen te volgen:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis.
  • Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep.
  • Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan afstand tot elkaar.
  • Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven.

Onze waardering gaat uit naar hen die op hun post blijven in de ziekenhuizen, zorg en hulpverlening, supermarkten, openbaar vervoer en waar dan ook.

Wij wensen iedereen getroffen door het coronavirus veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Met vriendelijke groet,

Comité 4 en 5 mei IJsselmonde

Bericht Nationaal Comité 4 en 5 mei